Jauhelihakeitto

Lisää aineita siinä järjestyksessä kun kypsyminen vaatii.

Porkkana, sipulit, liemikuutiot ja mausteet ensin kiehuvaan veteen, 10 min keittämisen jälkeen keittojuurekset ja peruna, keitä 10 min. Kukkakaali ja ruskistettu jauheliha viimeiseksi n. 5 min ennen valmistumista.

Lisää vettä jos keitto on liian sakeaa.

Ohjeesta tulee 5 L valmista keittoa eli 10 x 0,5 L annos per 130 kcal.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 469 grammaa

Uneton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g20g5.6kcal0.1g1.2g0g0.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 3g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
KEITTOJUURES Apetit pakaste60g16kcal0.5g2.9g0.2g1.4g
Peruna, vanha, kuorittu 15g11kcal0.3g2.3g0g0.1g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi2.2g6.2kcal0.2g0.2g0.5g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)2g5.2kcal0.3g0.2g0.4g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha40g66kcal7.6g0g4g0g
Kukkakaali, tuore60g12kcal1.1g1.3g0.2g1.1g
Chili paprika punainen2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Persilja 5g1.4kcal0.1g0.1g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana938g262kcal21g19g10.6g7.8g
Valittu annoskoko469g131kcal10.5g9.5g5.3g3.9g
Annoskoko puolitettuna235g66kcal5.3g4.8g2.7g2g
Arvot/100g100g28kcal2.2g2g1.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=157876