Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt146g67kcal4.7g7g2.2g0g
Hiiva 15g11kcal1.9g0.2g0.1g1g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 12g35kcal0g8.6g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 19g61kcal5.5g1.3g3.8g5.8g
Ruisjauho (Rainbow)117g373kcal11.7g73.4g2.7g16.3g
Vehnäjauho puolikarkea 114g390kcal11.6g79.5g1.4g4g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl29g262kcal0g0g29.1g0g
Puolukka 18g6.8kcal0.1g1.2g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana938g2412kcal71g342.4g78.8g55.2g
Valittu annoskoko469g1206kcal35.5g171.2g39.4g27.6g
Annoskoko puolitettuna235g603kcal17.8g85.6g19.7g13.8g
Arvot/100g100g257kcal7.6g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284600