Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen138g43kcal0.6g8.9g0.3g2.1g
Luumu kivetön, kuivattu 59g119kcal2.5g22g0.5g5g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala47g150kcal7g27.7g1.2g4.7g
Vehnäjauho puolikarkea 38g131kcal3.9g26.7g0.5g1.3g
Ruokasooda 5.3g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g19g113kcal4.5g1.2g10.1g0g
Ruokosokeri70g287kcal0g70.3g0g0g
Neilikka, annos 4g1.2g4.3kcal0g0.9g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g1.2g4.1kcal0.1g0.7g0.1g0.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.2g4.3kcal0g0.9g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio47g25kcal1.5g2.1g1.2g0g
Rypsiöljy 42g373kcal0g0g42.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana938g2507kcal40.2g322.8g112.2g26.6g
Valittu annoskoko469g1253kcal20.1g161.4g56.1g13.3g
Annoskoko puolitettuna235g627kcal10.1g80.7g28.1g6.7g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082