Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1200g461kcal12g82.8g2.4g30g
Nauris 600g165kcal6g25.2g1.8g11.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g340g92kcal4.4g16.3g0.7g5.8g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Rypsiöljy 112g990kcal0g0g112g0g
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 400g1109kcal8g12g112g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9384g5719kcal67.2g285.6g458.2g96g
Valittu annoskoko4692g2860kcal33.6g142.8g229.1g48g
Annoskoko puolitettuna2346g1430kcal16.8g71.4g114.6g24g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683