Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 751g2271kcal134.7g364.4g7.5g80.4g
Vesi, vesijohtovesi 3006g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.7g0.4g3.1g
Naudanliha keskiarvo 376g574kcal72.5g0g31.6g0g
Sianliha keskiarvo 376g821kcal68.7g0g61.2g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9396g7428kcal556.4g746.2g201.4g167g
Valittu annoskoko4698g3714kcal278.2g373.1g100.7g83.5g
Annoskoko puolitettuna2349g1857kcal139.1g186.6g50.4g41.8g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019