Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)24g84kcal2.9g16.5g0.5g1.2g
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g3.8g12kcal0.6g0.2g1g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 1g2kcal0g0g0.2g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.3g1kcal0.1g0.1g0g0g
Siirappi 0.4g1.1kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)1.3g9kcal0g0g1g0g
Auringonkukansiemen 1.3g7.5kcal0.3g0.2g0.6g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana95g233kcal7.8g34.6g6.6g2.6g
Valittu annoskoko47g117kcal3.9g17.3g3.3g1.3g
Annoskoko puolitettuna24g58kcal2g8.7g1.7g0.7g
Arvot/100g100g246kcal8.2g36.6g7g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=212054