Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 7.8g24kcal1.4g3.8g0.1g0.8g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g6.3g17kcal1.1g0g1.4g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 0.8g1.8kcal0.1g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana94g85kcal5.2g7.6g3.2g1.6g
Valittu annoskoko47g43kcal2.6g3.8g1.6g0.8g
Annoskoko puolitettuna24g21kcal1.3g1.9g0.8g0.4g
Arvot/100g100g90kcal5.5g8.1g3.4g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433371