Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g10g5.8kcal0.1g1.3g0g0.1g
Bataatti, kuorittu 7g5.7kcal0.1g1.2g0g0.2g
Porkkanaraaste 200g11g3kcal0.1g0.6g0g0.3g
Lanttu 10g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Palsternakka 9g5.8kcal0g1.1g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana95g47kcal0.8g9.4g0g2.4g
Valittu annoskoko47g23kcal0.4g4.7g0g1.2g
Annoskoko puolitettuna24g12kcal0.2g2.4g0g0.6g
Arvot/100g100g49kcal0.8g9.9g0g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513