Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 15g4.3kcal0.2g0.7g0g0.3g
Palsternakka 5g3.2kcal0g0.6g0g0.2g
Nauris 20g5.5kcal0.2g0.8g0.1g0.4g
Lohifilee 120g234kcal22.4g0g16.2g0g
Tilli, tuore 4g1.2kcal0.1g0g0g0.1g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g3g6.6kcal0.5g0.5g0.3g0g
Sipulikuutiot Apetit20g5.2kcal0.2g1g0g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g20g3.4kcal0.4g0.4g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 60g198kcal1.2g1.8g21g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana940g925kcal50.4g11.8g75.2g2.2g
Valittu annoskoko470g463kcal25.2g5.9g37.6g1.1g
Annoskoko puolitettuna235g231kcal12.6g3g18.8g0.6g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981