Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 110g795kcal1.3g0.4g89.1g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 10g41kcal0.3g9.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 85g107kcal9.4g0.2g7.7g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g115g692kcal27.7g7.6g62.3g0g
Leivinjauhe 2.9g5.1kcal0.1g1.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 74g243kcal1.5g2.2g25.7g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl13g83kcal1.8g0.4g8.2g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g61g95kcal0.2g23g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana940g4120kcal84.6g89.4g386.4g1g
Valittu annoskoko470g2060kcal42.3g44.7g193.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna235g1030kcal21.2g22.4g96.6g0.3g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223