Valkosipuli-porkkanaperunat, Maidoton, Gluteeniton

8 (700 g) kiinteitä peunoita
11 (55 g) valkosipulöin kynttä
2 (120 g) sipulia
2 (170 g ) porkkanaa
3 rkl Culinesse (Maidoton, Laktoositon)
kasvirasvavalmiste
1½ tl ruususuolaa
Mustapippuria
2 rkl luomu rypsiöljyä

1. Kuori perunat, porkkanat, valkosipulit ja sipulit.

2. Leikkaa kaikki ohuiksi siivuiksi.

3. Huuhtele ja kuivaa perunaviipaleet.

4. Kuullota peruna-, porkkana-, valkosipuli- ja sipuliviipaleet kolmessa erässä kuumalla pannulla ruokalusikallisessa Culinessea.

5. Ripottele jokaiseen erään n. ½ tl ruususuolaa ja mustapippuria myllystä
6. Laita kuullotetut juurekset uuninkestävään vuokaan.

7. Tipauta muutamia pisaroita (n. pari rkl) luomu rypsiöljyä kuullotettujen juuresten päälle vuokaan.

8. Laita vuoka 180 asteiseen uuniin keskitasiolle n. 35-45 minuutiksi, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Nautiskele tätä maidotonta ja gluteenitonta herkkua hyvässä seurassa (saa yksinkin nautiskella) broilerirullien ja hunajporkkanoitten kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 188 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g291g175kcal4.4g37.8g0.3g2.6g
Valkosipuli 23g25kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g71g20kcal0.4g4.2g0.1g1.8g
Culinesse (Flora), annos 10g19g86kcal0.1g0.1g9.5g0g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.2g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 12g103kcal0g0g11.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana940g851kcal14.8g97.4g43.4g12g
Valittu annoskoko470g425kcal7.4g48.7g21.7g6g
Annoskoko puolitettuna235g213kcal3.7g24.4g10.9g3g
Arvot/100g100g91kcal1.6g10.4g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=399165