Jauheliha-makaronipata

1 tl oreganoa
1 kpl sipuli
6 dl vettä
0.5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl lihaliemikuutio
270 g tummaa makaronia (raakapaino)
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
0.5 dl tomaattiketsuppia
400 g jauhelihaa (rasvaa 10%)
Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa.

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa.

Lisää paprikajauhe kuullottamisen aikana.

Lisää sekaan kattilaan vesi sekä liemikuutio.

Kiehauta ja lisää makaronit.

Keitä 7-10 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita joukkoon jauheliha, kasvikset ja mausteet.

Kuumenna ja anna hautua kypsäksi.

Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita oman maun mukaan.

Vinkki
Makaronin asemesta voit käyttää myös tummaa spagettia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Peice78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 17g5.1kcal0.2g0.8g0g0.3g
Oregano, kuivattu 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 169g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.6g1.8kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Rypsiöljy 3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)3.1g8.7kcal0.3g0.6g0.6g0g
Tumma makarooni (Torino)76g266kcal12.2g48.6g2g4.6g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 70g73kcal2.4g12.7g0.7g2g
Ketsuppi 17g15kcal0.2g3.2g0.1g0.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha113g187kcal21.4g0g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana941g1184kcal73.6g132.2g37.4g14.8g
Valittu annoskoko470g592kcal36.8g66.1g18.7g7.4g
Annoskoko puolitettuna235g296kcal18.4g33.1g9.4g3.7g
Arvot/100g100g126kcal7.8g14.1g4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296069