Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 93g824kcal0g0g93.2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1331g2210kcal253g0g133.1g0g
Sipuli 333g101kcal4.2g16g0.7g5.7g
Mustapippuri 6.7g19kcal0.7g2.6g0.2g1.8g
Paprikajauhe 6.7g21kcal1g1.2g0.9g2.5g
Täysjyväriisi 566g1895kcal34.3g403.7g4g41.9g
Lihaliemijauhe/tiiviste 33g97kcal3.7g5g7g0.2g
Vesi1664g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 666g687kcal23g119.8g7.1g19.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9400g11708kcal639.8g1096.6g492.4g142.8g
Valittu annoskoko4700g5854kcal319.9g548.3g246.2g71.4g
Annoskoko puolitettuna2350g2927kcal160g274.2g123.1g35.7g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139316