Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g1500g1350kcal90g225g1.5g0g
Paprika vihreä 408g87kcal3.8g10.2g1.2g7.8g
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Chili paprika punainen120g48kcal2.4g10.8g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska1500g450kcal21g97.5g7.5g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g36g77kcal5g7.7g3g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g600g2352kcal156g1.2g192g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9408g9117kcal578.2g770.4g413.2g34.6g
Valittu annoskoko4704g4559kcal289.1g385.2g206.6g17.3g
Annoskoko puolitettuna2352g2279kcal144.6g192.6g103.3g8.7g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908