Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2106g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 1404g618kcal7g89.9g8.4g46.3g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g492g206kcal48.2g2g0.5g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe702g2029kcal8.4g393.2g0g280.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9408g5707kcal127.2g970.2g17.8g654.2g
Valittu annoskoko4704g2854kcal63.6g485.1g8.9g327.1g
Annoskoko puolitettuna2352g1427kcal31.8g242.6g4.5g163.6g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=246888