Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)1932g618kcal63.8g86.9g0g0g
Hiiva 97g72kcal12.7g1.1g0.4g6.7g
Siirappi 811g2446kcal0.8g601.2g0g0g
Vehnälese 116g264kcal15.4g17.9g5.2g43.5g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)464g1757kcal54.2g357g10.2g66.3g
Suola, annos 3g29g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1256g4309kcal128g879g15.1g43.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9408g18933kcal549.8g3886.2g61.8g320.8g
Valittu annoskoko4704g9466kcal274.9g1943.1g30.9g160.4g
Annoskoko puolitettuna2352g4733kcal137.5g971.6g15.5g80.2g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=260881