Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 969g328kcal29.6g47.5g1g0g
Hiiva 84g63kcal11g0.9g0.3g5.8g
Sokeri 258g1048kcal0g258g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1750g6004kcal178.3g1224.9g21g61.2g
Margariini 80 % laktoositon 210g1468kcal1.4g0g165.4g0g
Kananmuna kuoreton 142g203kcal17.8g0.4g14.6g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 710g6248kcal4.3g2.8g703.2g0g
Sokeri 581g2359kcal0g580.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9408g35440kcal484.8g4230.2g1811g134g
Valittu annoskoko4704g17720kcal242.4g2115.1g905.5g67g
Annoskoko puolitettuna2352g8860kcal121.2g1057.6g452.8g33.5g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288853