Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1072g643kcal16.1g139.4g1.1g9.7g
Vesi1445g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste373g93kcal3.4g17.9g1.1g10.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Rypsiöljy rainbow11g101kcal0g0g11.2g0g
Sipuli, kokonainen 50g94g25kcal1.2g4.5g0.2g0.7g
Sokeri9g38kcal0g9.3g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g1119g392kcal11.2g72.7g5.6g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 140g388kcal2.8g4.2g39.2g0g
Jauheliha, sika-nauta 426g944kcal74.6g0g72.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9408g5276kcal220.8g500.6g261.8g43g
Valittu annoskoko4704g2638kcal110.4g250.3g130.9g21.5g
Annoskoko puolitettuna2352g1319kcal55.2g125.2g65.5g10.8g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=63188