Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp100g444kcal7.8g43.9g26.6g4.1g
Kohupiim (Tere)100g79kcal16g3.5g0.1g0g
Hapukoor (Tere)7.5g8.9kcal0.2g0.3g0.7g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g30g42kcal3.7g0.1g2.9g0g
Maissitärkkelys 4.5g16kcal0g3.9g0g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Kermavaahto, valio25g75kcal0.6g1.5g7.2g0g
Mustikka, Pakkasmarja187g62kcal0.9g12g1.1g6.2g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.4kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana942g1503kcal58.6g141.8g77.2g20.6g
Valittu annoskoko471g751kcal29.3g70.9g38.6g10.3g
Annoskoko puolitettuna236g376kcal14.7g35.5g19.3g5.2g
Arvot/100g100g160kcal6.2g15.1g8.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709