Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g1607g546kcal3.2g114.1g4.8g28.9g
Voi (perinteinen meijerivoi)456g3281kcal0.5g0.5g364.6g0g
Sokeri600g2435kcal0g599g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g690g2482kcal89.6g482.7g14.5g25.5g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl600g2039kcal12g18g209.9g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g750g487kcal82.4g31.5g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9432g22593kcal377g2503g1192g109g
Valittu annoskoko4716g11297kcal188.5g1251.5g596g54.5g
Annoskoko puolitettuna2358g5648kcal94.3g625.8g298g27.3g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574