Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 108g372kcal11g75.9g1.3g3.8g
Sokeri 57g230kcal0g56.6g0g0g
Leivinjauhe 4.2g7.3kcal0.2g1.6g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki67g37kcal5.7g3.3g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g133g112kcal1.5g24.4g0.5g2.4g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 48g337kcal0.2g0g38g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana944g2349kcal51g324g91g12.4g
Valittu annoskoko472g1175kcal25.5g162g45.5g6.2g
Annoskoko puolitettuna236g587kcal12.8g81g22.8g3.1g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596