Äidin Omenapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sulata margariini ja lisää siihen vesi.

Vatkaa muna-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja rasva-vesiseosta.

Kaada taikina vuokaan ja lohko omenat pinnalle.

Ripottele pinnalle 2tl sokeria ja 2tl kanelia.

Paista 200 asteessa kypsäksi.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta117g421kcal15.2g81.9g2.5g4.1g
Leivinjauhe 4g7kcal0.2g1.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 66g94kcal8.2g0.2g6.8g0g
Sokeri 102g414kcal0g101.9g0g0g
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g40g288kcal0.4g0.4g32g0g
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3.2g13kcal0g3.2g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 80g29kcal0.1g5.7g0.1g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana944g2531kcal48.2g389.6g82.8g11.4g
Valittu annoskoko472g1265kcal24.1g194.8g41.4g5.7g
Annoskoko puolitettuna236g633kcal12.1g97.4g20.7g2.9g
Arvot/100g100g268kcal5.1g41.3g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310095