Susan raparperipiirakka

Muruseos:
8 dl (450 g) vehnäjauhoja
3 dl (260 g)l sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta (660 g)
2 dl rasvaton piimä
1 kananmuna

täyte:
2 l (n. 1400 g) raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
4 dl sokeria
2 kananmunaa
4 tl vaniljasokeria

pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta

noin 20 palaa

valmistusaika noin 1 tunti 20 minuuttia

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula.

2. Jaa seos kahteen eri kulhoon.

Käytä 2/3 (n. 650 g) muruseoksesta pohjataikinaan.

Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

3. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna.

4. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

5. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

6. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri.

Kaada seos piirakan päälle.

Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

VINKKI: Toisen maitorahkan voi korvata sitruuna- tai omenakanelirahkalla.

Piirakan kanssa voi tarjota vaniljakastiketta tai jäätelöä.

OHJE ON Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsyn Kotiliedelle antama vuonna 2006.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Susanstrand
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 56g193kcal5.7g39.3g0.7g2g
Sokeri 55g223kcal0g54.9g0g0g
Flora laktoositon margariini (Flora), annos 1g31g194kcal0g0g21.9g0g
Piimä, rasvaton (Valio)25g8kcal0.8g1.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 23g28kcal2.5g0.1g2g0g
Raparperi 175g59kcal1.2g9.6g0.2g2.4g
Rahka, valio62g41kcal6.2g2.6g0.2g0g
Sokeri 43g172kcal0g42.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana945g1859kcal32.8g306g50g8.8g
Valittu annoskoko473g929kcal16.4g153g25g4.4g
Annoskoko puolitettuna236g465kcal8.2g76.5g12.5g2.2g
Arvot/100g100g197kcal3.5g32.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127239