Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 220g72kcal1.4g12.2g0.4g5.6g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 158g120kcal3g24.4g0.3g1.6g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.6g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 4.1g13kcal0.4g0.6g1g0.1g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.1g3.1kcal0.1g0.4g0g0.3g
Basilika, kuivattu 0.6g1.4kcal0.1g0.1g0g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen38g12kcal1.2g1.8g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 11g20kcal0.9g0.3g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana945g507kcal15.6g84g7g17g
Valittu annoskoko473g254kcal7.8g42g3.5g8.5g
Annoskoko puolitettuna236g127kcal3.9g21g1.8g4.3g
Arvot/100g100g54kcal1.7g8.9g0.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242