Tomaatti-basilikarisotto

Tarvikkeet:

1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.

Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Hienonna sipuli.

Kuullota sipulia voissa.

Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).

Lisää valkoviini.

Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.

Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.

Sekoita koko ajan.

Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.

Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.

Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.

Lisää ne risottoon.

Mausta mustapippurilla

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Jannicaal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g1127g225kcal13.5g36.1g3.9g0g
Basilika, tuore 225g61kcal7g2.4g1.8g3.6g
Flora, 7 % kasvisrasvasekoite, 2,5 dl451g361kcal4.5g20.3g31.6g0g
Risottoriisi (Risella), 60g1533g5365kcal122.6g1149.7g26.1g46g
Valkoviini kuiva 902g618kcal2.8g5.4g0g0g
Voi 63g458kcal0.8g0.3g51.3g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g126g152kcal3.2g7.6g11.4g1.9g
Sipuli (kuorittu)271g73kcal3.5g13g0.5g4.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g36g38kcal2.8g5.9g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9468g14700kcal321.4g2481.4g253.6g113.6g
Valittu annoskoko4734g7350kcal160.7g1240.7g126.8g56.8g
Annoskoko puolitettuna2367g3675kcal80.4g620.4g63.4g28.4g
Arvot/100g100g155kcal3.4g26.2g2.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=251423