Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g480g3456kcal0g0g384g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 368g462kcal40.5g1g33.2g0g
Sokeri 272g1104kcal0g271.7g0g0g
Ruislese (10g)128g262kcal19.2g33.3g5.5g49.9g
Vehnäjauho, sunnuntai832g2912kcal99.8g590.7g17.5g25g
Leivinjauhe 32g56kcal1.7g12.1g0g0.2g
Puolukka 960g373kcal4.2g65.3g4.8g25g
Maitorahka, Valio, 0,3800g520kcal88g33.6g2.4g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)640g416kcal20.5g30.7g22.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 192g241kcal21.1g0.5g17.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9472g19861kcal590g2141.2g974.2g200.2g
Valittu annoskoko4736g9930kcal295g1070.6g487.1g100.1g
Annoskoko puolitettuna2368g4965kcal147.5g535.3g243.6g50.1g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557