Vaahtokarkkikakku (ei dieettiruokaa)

Kakkupohja
125 g rasvaa
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte ja kuorrutus:
125 g vaahtokarkkeja
2 rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria

Sulata margariini.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Mittaa erikseen jauhot, leivinjauhe, van. sokeri, suola ja kaakao yhteen kippoon.

Lisää jauhoseos ja sula margariini munavaahtoon, sekoita varovasti.

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 18-20 cm tasapohjainen kakkuvuoka.

Kumoa taikina siihen.

Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Jäähdytä kakku.

Kumoa, halkaise (kostuta mehulla).

Täyte ja kuorrutus:

Lämmitä maito kattilassa ja lisää vaahtokarkkeja vähän kerrallaan kunnes ne kaikki sulavat.

Sekoita karkkivaahto tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdot keskenään ja täytä ja kuorruta sillä kakku.

Koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Sparkle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, laktoositon (Flora)94g675kcal0g0g75g0g
Sokeri 80g326kcal0g80.2g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 4.5g17kcal0.8g0.5g1g1.4g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 98g335kcal9.9g68.2g1.2g3.4g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Väiski vaahtokarkki (Halva), annos 90g94g289kcal4.1g68.4g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 23g7.6kcal0.7g1.1g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 53g22kcal5.2g0.2g0.1g0g
Sokeri 18g73kcal0g18g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana948g3537kcal42.2g484.8g154.6g9.6g
Valittu annoskoko474g1769kcal21.1g242.4g77.3g4.8g
Annoskoko puolitettuna237g884kcal10.6g121.2g38.7g2.4g
Arvot/100g100g373kcal4.5g51.1g16.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105060