Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 55g224kcal0g55.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 42g145kcal4.3g29.6g0.5g1.5g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%86g52kcal2.8g6.1g1.7g0g
Kananmuna kuoreton 95g135kcal11.9g0.3g9.7g0g
Korppujauho 32g119kcal3.4g24.2g0.3g1.7g
Manteli 30g186kcal7.3g2g16.3g2.2g
Leivinjauhe 4.3g7.6kcal0.2g1.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g6.9kcal0g1.7g0g0g
Kardemumma, annos 2g1.7g5.4kcal0.2g1.2g0.1g0.5g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen86g155kcal0.3g37.1g0.2g2g
Sokerivesikuorrutus 39g133kcal0g32.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana948g2337kcal60.8g383.4g57.6g15.8g
Valittu annoskoko474g1169kcal30.4g191.7g28.8g7.9g
Annoskoko puolitettuna237g584kcal15.2g95.9g14.4g4g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663