Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g30g11kcal0.2g1.8g0.3g0g
Fenkoli, annos 100g1200g372kcal14.9g87.5g2.4g37.2g
Purjosipuli 600g137kcal10.9g14.4g1.2g12.6g
Tilli mauste150g26kcal2.1g1.5g1.2g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)195g244kcal18.1g5.5g15.6g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl45g405kcal0g0g45g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g600g1020kcal12g9.6g103.2g3.6g
Sitruunamehu, laimentamaton45g10kcal0.1g0.7g0g0g
Kirjolohifilee 1875g3100kcal314.1g0g206.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9480g10647kcal744.8g242g750.2g106.8g
Valittu annoskoko4740g5324kcal372.4g121g375.1g53.4g
Annoskoko puolitettuna2370g2662kcal186.2g60.5g187.6g26.7g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137307