Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 3000g722kcal54.3g66g9g69g
Porkkana, keskikokoinen 65g650g182kcal3.9g38.7g1.3g16.2g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Lihaliemikuutio Maggi30g84kcal2.7g2.1g6.9g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 500g637kcal107.8g0g22.5g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia500g750kcal85g0g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9480g4879kcal516.8g233.2g170.2g173g
Valittu annoskoko4740g2440kcal258.4g116.6g85.1g86.5g
Annoskoko puolitettuna2370g1220kcal129.2g58.3g42.6g43.3g
Arvot/100g100g52kcal5.5g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252454