Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2099g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis2249g2518kcal494.7g0g67.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g60g438kcal0.6g0.6g48g0g
Vehnäjauho puolikarkea 75g257kcal7.6g52.5g0.9g2.6g
Sipuli (kuorittu)165g45kcal2.1g7.9g0.3g2.8g
Ketsuppi, Heinz105g108kcal0.9g25.3g0.1g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9504g6732kcal1011.8g172.6g233.6g13.4g
Valittu annoskoko4752g3366kcal505.9g86.3g116.8g6.7g
Annoskoko puolitettuna2376g1683kcal253g43.2g58.4g3.4g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134079