Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g603g7.8kcal1.8g0g0g0g
Suklaa tumma 1206g6230kcal47g642.4g373.9g63.9g
Keltuainen, 20g, annos 20g241g154kcal8.4g0.5g60.3g0g
Sokeri 290g1175kcal0g289.2g0g0g
Kuohukerma (Ingman)2412g8201kcal53.1g74.8g844.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9504g31536kcal220.6g2013.8g2557g127.8g
Valittu annoskoko4752g15768kcal110.3g1006.9g1278.5g63.9g
Annoskoko puolitettuna2376g7884kcal55.2g503.5g639.3g32g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916