Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 832g2854kcal84.8g582.2g10g29.1g
Sokeri 952g3863kcal0g950.7g0g0g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6g0g0.1g
Ruokasooda 16g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka26g102kcal0g25.3g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g400g2919kcal4g4g319.9g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g320g99kcal10.9g14.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 352g502kcal44g1.1g36.1g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g800g560kcal96g32g4g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g1000g440kcal3g100g5g16g
Sitruunamehu, laimentamaton40g8.4kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9504g22750kcal487.2g3432g750g90.4g
Valittu annoskoko4752g11375kcal243.6g1716g375g45.2g
Annoskoko puolitettuna2376g5688kcal121.8g858g187.5g22.6g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615