Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)141g38kcal1.8g6.8g0.3g2.4g
Valkosipuli, tuore, silputtu2.4g2.5kcal0.2g0.4g0g0.1g
Rypsiöljy 2.4g21kcal0g0g2.4g0g
Sokeri 1g4.1kcal0g1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.4g15kcal0.4g3.1g0.1g0.2g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g4.8g10kcal0.7g1g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 320g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana952g183kcal6.2g24.6g6.4g5.4g
Valittu annoskoko476g91kcal3.1g12.3g3.2g2.7g
Annoskoko puolitettuna238g46kcal1.6g6.2g1.6g1.4g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275330