Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g175g36kcal1g6.6g0.5g2.4g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha140g232kcal26.6g0g14g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g53g15kcal0.3g3.1g0.1g1.3g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)3.8g11kcal0.4g0.7g0.7g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.5g3.6kcal0.3g0.6g0g0.1g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk49g19kcal0.8g3.7g0g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana952g660kcal60.2g34.4g30.8g14.2g
Valittu annoskoko476g330kcal30.1g17.2g15.4g7.1g
Annoskoko puolitettuna238g165kcal15.1g8.6g7.7g3.6g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421