Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)155g216kcal17.2g0.6g16.1g0g
Sokeri 30g120kcal0g29.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 32g109kcal3.2g22.2g0.4g1.1g
Perunajauho 1dl=70g35g118kcal0g28.9g0g0g
Leivinjauhe 2.8g4.9kcal0.1g1.1g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore7g1.8kcal0g0.6g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g211g338kcal15.2g33.8g14.8g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g3.5g10kcal0g2g0g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana952g1834kcal71.4g237.4g62.6g5g
Valittu annoskoko476g917kcal35.7g118.7g31.3g2.5g
Annoskoko puolitettuna238g459kcal17.9g59.4g15.7g1.3g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179