Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2678g565kcal32.1g91g5.4g56.2g
Viinietikka 112g23kcal0g0.6g0g0g
Oliiviöljy 31g276kcal0g0g31.2g0g
Sokeri134g544kcal0g133.8g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g670g147kcal6.7g30.1g0g13.4g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 8.9g23kcal1.3g1.8g0.4g3.6g
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Vesi, vesijohtovesi 1116g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9520g3181kcal81.2g518g74.2g148.8g
Valittu annoskoko4760g1591kcal40.6g259g37.1g74.4g
Annoskoko puolitettuna2380g795kcal20.3g129.5g18.6g37.2g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649