Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2505g962kcal25.1g172.9g5g62.6g
Valkosipuli 70g76kcal5.5g11.4g0.4g1.5g
Sipuli 551g167kcal6.9g26.5g1.1g9.4g
Kasvisliemikuutio 1002g3053kcal95.2g135.3g235.5g16g
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Basilika, tuore75g30kcal2.3g3.8g0.6g2.9g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g501g1263kcal80.2g8g100.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 50g172kcal5.1g35.1g0.6g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9520g11471kcal441.6g789.8g687.2g191g
Valittu annoskoko4760g5736kcal220.8g394.9g343.6g95.5g
Annoskoko puolitettuna2380g2868kcal110.4g197.5g171.8g47.8g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484