Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2821g595kcal33.8g95.9g5.6g59.2g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 940g2139kcal178.6g0g159.8g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g118g400kcal7.6g90.5g1.3g0g
Sipuli 129g39kcal1.6g6.2g0.3g2.2g
Oivariini, 80 normaalisuolainen24g169kcal0.2g0.2g18.8g0g
Kananmuna, keitetty 129g184kcal16.2g0.4g13.3g0g
Kuohukerma235g799kcal4.7g7.1g82.3g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 329g992kcal0.3g243.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9520g10636kcal486g888.4g562.8g122.8g
Valittu annoskoko4760g5318kcal243g444.2g281.4g61.4g
Annoskoko puolitettuna2380g2659kcal121.5g222.1g140.7g30.7g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=370326