Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 2884g521kcal16.1g72.1g11.5g20.2g
Vesi1442g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g208g583kcal39.6g0g45.8g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow42g108kcal4.2g4.2g8.3g0.7g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g192g52kcal2.5g9.2g0.4g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9536g2528kcal124.8g171g132g48.4g
Valittu annoskoko4768g1264kcal62.4g85.5g66g24.2g
Annoskoko puolitettuna2384g632kcal31.2g42.8g33g12.1g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298615