Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g1017g1576kcal142.3g25.4g101.7g2g
Peruna, vanha, kuorittu 726g553kcal13.7g112.6g1.5g7.3g
Porkkana, tuore523g146kcal3.1g29.3g1g13.1g
Selleri, annos 50g73g10kcal0.7g2.2g0g0g
Lanttu 145g42kcal1.5g6.7g0.4g2.6g
Palsternakka 22g14kcal0.1g2.6g0.1g1g
Purjosipuli 15g3.3kcal0.3g0.3g0g0.3g
Persilja 29g7.9kcal0.4g0.3g0.1g2.3g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g41g37kcal1.2g1.4g2.8g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 2179g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9536g4778kcal326.6g361.6g215.2g57.8g
Valittu annoskoko4768g2389kcal163.3g180.8g107.6g28.9g
Annoskoko puolitettuna2384g1194kcal81.7g90.4g53.8g14.5g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=355915