Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 30g164kcal0.3g0.2g18.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu18g23kcal2g0.1g1.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42g0.7g2.1g
Voi 60% rasvaa 15g82kcal0.1g0.1g9.1g0g
Sokeri45g183kcal0g45g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 300g116kcal0.5g24.5g0.3g4.5g
Vesi, vesijohtovesi 9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana954g1544kcal18g223.8g60g13.2g
Valittu annoskoko477g772kcal9g111.9g30g6.6g
Annoskoko puolitettuna239g386kcal4.5g56g15g3.3g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.5g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557