Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 15g56kcal2.2g8.5g1.1g1.5g
Vehnälese 15g34kcal2g2.3g0.7g5.6g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Hermesetas-jauhe4.5g13kcal0.1g2.5g0g1.8g
Kananmuna kuoreton 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen38g12kcal1.2g1.8g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g3.7g11kcal0g2.1g0g1.5g
Vanilliinisokeri, teelusikka3g12kcal0g3g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton7.5g24kcal1.7g0.8g1.6g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 19g63kcal0g15.3g0g0.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen244g80kcal8g11.9g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g75g120kcal3.2g12g6.4g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 26g11kcal2.6g0.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini4.9g17kcal4.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana954g973kcal55.8g122.2g23.8g21.6g
Valittu annoskoko477g486kcal27.9g61.1g11.9g10.8g
Annoskoko puolitettuna239g243kcal14g30.6g6g5.4g
Arvot/100g100g102kcal5.8g12.8g2.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258