Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 45g326kcal0.5g0.2g36.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai93g327kcal11.2g66.3g2g2.8g
Sokeri 46g186kcal0g45.8g0g0g
Leivinjauhe 1.8g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Ruokasooda 1.8g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.8g7.2kcal0g1.8g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 36g11kcal1g1.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 10g14kcal1.2g0g1g0g
Raparperi 108g36kcal0.7g5.9g0.1g1.5g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 36g48kcal0.9g1.1g4.3g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g45g27kcal4.5g1.9g0.1g0g
Sokeri 31g124kcal0g30.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 20g28kcal2.5g0.1g2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.7g11kcal0g2.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana954g2296kcal45.2g316.6g92g8.6g
Valittu annoskoko477g1148kcal22.6g158.3g46g4.3g
Annoskoko puolitettuna239g574kcal11.3g79.2g23g2.2g
Arvot/100g100g241kcal4.7g33.2g9.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574