Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g110g346kcal24.7g2.7g26.3g0g
Nauris 145g40kcal1.4g6.1g0.4g2.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g88g25kcal0.5g5.2g0.2g2.2g
Punajuuri 110g42kcal1.1g7.6g0.2g2.7g
Oliiviöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Hunaja 8.8g29kcal0g7.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana956g1273kcal55.4g57.4g89.2g15.2g
Valittu annoskoko478g637kcal27.7g28.7g44.6g7.6g
Annoskoko puolitettuna239g318kcal13.9g14.4g22.3g3.8g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877