Iso pastakastike (jauheliha)

Pilko sipulit ja valkosipuli

Iso pannu lämpenemään ja puolet öljystä mukaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli.

Siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.

Loput öljystä pannuun ja jauheliha perään.

Ruskista jauheliha.

Mausta maun mukaan suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Lihaliemikuutio sopii myös.

Kun jauheliha on ruskitettu lisää pannuun jauhot ja sekoita ne. Seuraavaksi lisätään vesi ja taas sekoitetaan.

Nyt tulee paseeratun tomaattipurkin vuoro.

Kaadetaan koko 500 g purkki sekaan ja sekoitetaan jälleen.

Annetaan kastikkeen muhia tosi pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Välillä sekoittaen ja tarkastellen.

Lopuksi maista maku ja mausta lisää jos tarvis.

Tarjoile erilaisten pastojen kera.

Laihemmat voivat elvistellä ruuan päälle parmesaanijuustoa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 171 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauhelihakastike, ruskea kastike, naudanliha 17 %, ei rasvaa 1867g2501kcal198.6g38.6g172.9g3.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl47g420kcal0g0g46.7g0g
Sipuli (kuorittu)373g101kcal4.9g17.9g0.7g6.3g
Vehnäjauho puolikarkea 131g448kcal13.3g91.5g1.6g4.6g
Vesi, vesijohtovesi 1400g0kcal0g0g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g933g280kcal9.3g56g1.9g0g
Valkosipuli 37g40kcal2.9g6.1g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9576g7580kcal458g420.2g448g31.2g
Valittu annoskoko4788g3790kcal229g210.1g224g15.6g
Annoskoko puolitettuna2394g1895kcal114.5g105.1g112g7.8g
Arvot/100g100g79kcal4.8g4.4g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=329060