Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2.8g10kcal1.2g1.1g0.2g0g
Maito, Kevyt38g17kcal1.2g1.8g0.6g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl10g34kcal1.4g5.6g0.7g1.1g
Vehnäjauho puolikarkea 81g279kcal8.3g57g1g2.9g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Nautajauheliha 15%100g206kcal18g0g15g0g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Riisi puuroutuva 32g109kcal1.9g24.2g0.2g0.7g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.7g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml31g47kcal0.6g0.8g4.7g0g
Paprikajauhe 0.5g1.6kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Valkopippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g1.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana959g1666kcal81.6g202.6g56.8g13.2g
Valittu annoskoko479g833kcal40.8g101.3g28.4g6.6g
Annoskoko puolitettuna240g417kcal20.4g50.7g14.2g3.3g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420