Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 7.5g3.2kcal0.7g0g0g0g
Sokeri 13g51kcal0g12.5g0g0g
Flora Vanilla 12%16g30kcal0.7g2.5g1.9g0g
Puolukka 13g4.8kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana96g176kcal3g31.6g4g0.6g
Valittu annoskoko48g88kcal1.5g15.8g2g0.3g
Annoskoko puolitettuna24g44kcal0.8g7.9g1g0.2g
Arvot/100g100g183kcal3.1g32.8g4.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133