Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g13g17kcal2.7g0g0.6g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK7.8g11kcal1.7g0g0.5g0g
Lanttu 7.8g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Porkkana 7.8g2.6kcal0g0.4g0g0.2g
Peruna, vanha, kuorittu 6.2g4.8kcal0.1g1g0g0.1g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g0.9g5.2kcal0g0g0.6g0g
Milbona Maito rasvaton4.7g1.5kcal0.2g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana96g87kcal9.6g4g3.4g0.8g
Valittu annoskoko48g43kcal4.8g2g1.7g0.4g
Annoskoko puolitettuna24g22kcal2.4g1g0.9g0.2g
Arvot/100g100g91kcal10g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403