Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g28g6.7kcal0.5g0.8g0.1g0.5g
Sipuli 9g2.8kcal0.1g0.4g0g0.2g
Voi, 1 tl, 5 g1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Valkosipuli 0.9g1kcal0.1g0.2g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g7g15kcal1.6g0g0.9g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)1.6g2.6kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana97g76kcal4.6g2.8g4.6g1.4g
Valittu annoskoko48g38kcal2.3g1.4g2.3g0.7g
Annoskoko puolitettuna24g19kcal1.2g0.7g1.2g0.4g
Arvot/100g100g79kcal4.8g2.9g4.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573